NIEUWS

Nieuwe hostingpakketten voor WordPress websites

Online vindbaar zijn; iets wat vandaag de dag een essentiële voorwaarde is voor veel bedrijven om te kunnen groeien en nieuwe klanten aan te trekken. Consumenten worden steeds mobieler en zoeken veelal op Google naar lokale aanbieders. Denk hierbij onder andere restaurants maar ook aannemers, hoveniers, verhuurorganisaties, advocatenkantoren, boekhouders en ga zo maar door. Wanneer een consument bijvoorbeeld met hongerige ogen in het centrum van Rotterdam loopt, dan wilt deze consument antwoord op de vraag waar hij/zij een hapje kan eten. Op dit punt dien jij als bedrijf je kans te pakken en hierop in te spelen. Doe je dit niet, dan mis je de klant en dus inkomsten.

Investeer en verbeter de lokale online vindbaarheid van je bedrijf

Om ervoor te zorgen dat jij het nut van online lokale vindbaarheid inziet, leggen we eerst even wat feiten voor:

  • Meer dan de helft van alle zoekopdrachten wordt anno 2017 gedaan via mobiele apparaten
  • 97% van alle consumenten zoekt online naar lokale producten en diensten
  • 61% van alle lokale zoekopdrachten eindigt in een aankoop

Nu het belang van lokale vindbaarheid is aangetoond, gaan we uitleggen wat die lokale vindbaarheid precies is. De potentie van Google, en de lokale manier hoe zij met zoekopdrachten omgaan, is namelijk enorm. Door deze aanpak hoef je niet het meeste geld uit te geven of het grootste bedrijf te zijn. Het gaat er allemaal om hoe goed jij jouw bedrijf lokaal zichtbaar maakt op de online kaart. Lokale vindbaarheid geldt immers niet alleen voor restaurants of andere zaken waar consumenten telefonisch naar op zoek zijn. Ook de lokale aannemer kan profiteren. Voorbeeld: bij het zoeken naar een aannemer worden diverse bedrijven in de regio Dordrecht zichtbaar. Als jij daar als bedrijf niet tussen staat, realiseer je geen bekendheid en word je niet meegenomen in de overwegingen van een consument.

1. De helft van alle Nederlanders zoekt online naar bedrijfsinformatie
Als uw potentiële klanten op zoek gaan naar bedrijfsinformatie, doet de helft dit online. Dus niet via een papieren telefoonboek of krantje. Zorg ervoor dat u daar vindbaar bent waar uw klanten op zoek gaan.

2. Van die Nederlanders zoekt 98% via Google of andere zoekmachines.
Via Google kunt u uw vindbaarheid eenvoudig vergroten. Denk hierbij aan uw zoekwoorden, contactgegevens en het ‘lenen’ van goede vindbaarheid van grotere websites zoals Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Laat Places.nl u als ondernemer helpen met uw online vindbaarheid.

3. Lokale online vindbaarheid wordt steeds belangrijker
Het aantal mensen in het bezit van een smartphone groeit, en waarom zouden klanten zoeken naar een landelijk bedrijf als de gezochte producten of diensten ook in de buurt te vinden zijn? Daarnaast hebben potentiële klanten die lokale zoekopdrachten invoeren een sterkere intentie om gebruik te maken van uw producten of diensten dan landelijke zoekopdrachten.

Recent nieuws

Noordcloud bundelt website ontwikkeling in Website Nomads

Noordcloud bundelt website ontwikkeling in Website Nomads

NIEUWS Noordcloud bundelt website ontwikkeling in Website NomadsNoordcloud biedt de ontwikkeling van, professionele websites vanaf 1 november 2019 aan onder het nieuwe label Website Nomads. De ontwikkeling van professionele websites is andere discipline dan webhosting...

SEOlions lanceert uniek tool voor analyse online vindbaarheid

SEOlions lanceert uniek tool voor analyse online vindbaarheid

NIEUWS SEOlions lanceert unieke tool voor analyse online vindbaarheidOnline vindbaar zijn; iets wat vandaag de dag een essentiële voorwaarde is voor veel bedrijven om te kunnen groeien en nieuwe klanten aan te trekken. Consumenten worden steeds mobieler en zoeken...

Nieuwe hostingpakketten voor joomla websites

Nieuwe hostingpakketten voor joomla websites

NIEUWS Nieuwe hostingpakketten voor Joomla websitesNoordcloud biedt vanaf 1 november speciale hostingpakketten voor joomla websites. Op dit moment worden algemene hostingpakketten aangeboden. Verder is het mogelijk om in overleg maaktwerk webhosting in te regelen....

Wilt u meer informatie?

Overleg over uw wensen en onze mogelijkheden?

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van webhosting, website ontwikkeling en online vindbaarheid.

Dank voor uw aanmelding. U kunt u ieder moment weer afmelden.