Het is intussen wel duidelijk dat de COVID19 pandemie grote economische effecten heeft. Uit cijfers van o.a. ABNAMRO blijkt een duidelijke krimp van de economie in 2020. Vooral Horeca wordt hard geraakt. Ingeschat wordt dat consumptieve bestedingen flink dalen. Opvallend en niet geheel onverwacht is de sterke stijging van online bestedingen. Er is een duidelijke verschuiving waarneembaar van offline naar online bestedingen. Voor veel bedrijven een goed moment om de online strategie te heroverwegen.

In de afgelopen maanden heeft Noordcloud een quickscan uitgevoerd van websites van bedrijven. Gekeken is vooral naar de mogelijkheden voor online interactie. Denk hierbij aan de mate waarin een bezoeker in staat is om online actie te nemen. Dat begint met een eenvoudig reactieformulier, maar kan veel verder gaan, zeker gelet op de huidige ontwikkelingen. Zijn diensten online af te nemen? Beschikt de onderneming over een webshop?

toename-online-bestedingen-impact-covid19-noordcloud-internetdiensten

Opvallend was het grote aantal bedrijven waar de online positie nog onderontwikkeld was. We benaderen daarom bedrijven om naast bewustzijn hulp aan te bieden bij het verbeteren van de online positie en ook te profiteren van verschuiving van offline naar online gedag van consumenten.

Noordcloud maakt al jaren aansprekende websites, webshops voor bedrijven en organisaties en websites voor grote en kleinere evenementen. Vooral voor de grotere evenementen is de (tijdelijke) website vaak onderdeel van een uitgekiende marketingstrategie. Het doel is een uitverkocht evenement, een middel om dat doel te bereiken is: veel traffic op de website genereren door bezoekers in een relevante doelgroep.

Zo ontstond al langere tijd geleden bij Noordcloud het idee dat niet het realiseren van de website een primair doel is, maar het verzorgen van een online plaats waar het relevante bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt om in actie te komen: een bestelling te doen, informatie op te vragen, contact te leggen, een whitepaper te downloaden etc. Daarvoor is het belangrijk om online vindbaar te zijn en te weten met welke zoekstrategien, welke zoekwoorden de juiste bezoeker onderweg is.

Daarvoor is het belangrijk om een nul-meting te kunnen uitvoeren. Wat is de online aantrekkingskracht van uw website op dit moment? Waar zijn verbetermogelijkheden? Wat zijn concrete acties die tot een beter resultaat kunnen leiden. Om daar inzicht in te krijgen, lanceert Noordcloud een analysetool waarmee snel inzicht ontstaat in de online vindbaarheid.

Maak direct een afspraak voor een toelichting of demo of stuur een email naar info@noordcloud.nl

noordcloud-internetdiensten-wordpress-website-laten-maken-joomla-website-hosting-website-beheer

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van webhosting, website ontwikkeling en online vindbaarheid.

Dank voor uw aanmelding. U kunt u ieder moment weer afmelden.